Danimarkalı Saxo Bank Türkiye’ye giriyor

21 03 2012

Basic CMYK

Saxo Bank Türkiye Ülke Müdürü Egemen Kaya, Türkiye’de açacağımız ofis, şu anda görüşmekte olduğumuz bir aracı kurumu alarak olacak. Görüşmeler hala sürüyor dedi.

İSTANBUL – Danimarkalı online yatırım ve finansal alım satım kurumlarından Saxo Bank, Türkiye pazarına bir aracı kurumu satın alarak girecek. Saxo Bank CEO’su Lars Seier Christensen, Avrupa’nın dışında daha uzak, daha başka ülkelere yönelmeyi planladıklarını, büyük bir pazar olan Türkiye’de fiziksel olarak varlıklarını kanıtlamak istediklerini bildirdi.
Stratejik açıdan Avrupa’yı aşıp başka ülkelerden pazar payı kazanmak istediklerinin altını çizen  Christensen, şöyle devam etti: "Avrupa’nın dışında daha uzak, daha başka ülkelere yönelmeyi planlıyoruz. Son 12 ayda 6 ofis açtık. Bunlardan sadece biri Avrupa’da… Stratejimize inanıyoruz ve İstanbul’da da bir ofis açmayı planlıyoruz. Türkiye’nin Saxo Bank’a değer katabileceğine, diğer taraftan Saxo Bank’ın da Türkiye’ye bir şeyler katabileceğine inanıyoruz. Hiçbir şekilde Türkiye’ye gelip ders vermek veya herhangi bir şey öğretmeye niyetimiz yok. Ama uluslararası ürünler konusunda Türk yatırımcılarla birlikte çalışabiliriz."
Türkiye’de ofis açma yönündeki çalışmalarının sürdüğünü belirten Saxo Bank Türkiye Ülke Müdürü Egemen Kaya, "Türkiye’de açacağımız ofis, şu anda görüşmekte olduğumuz bir aracı kurumu alarak olacak. Görüşmeler hala sürüyor. Hangi aracı kurum olacağı üç aşağı beş yukarı belli. Buradaki stratejimiz bir ay içinde biraz daha netleşir. Bu ne zaman olur? 2012 senesinde olur. 2012 içinde ofis açmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.
Kaya, Türkiye’ye gelişlerinde foreks piyasalarına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayımlanan tebliğin büyük etkisi olduğunu vurgulayarak, bunun yanı sıra Türkiye’nin büyüyen hızı ve potansiyelinin de gelişlerindeki etkili unsurları oluşturduğunu söyledi.
Foreks piyasasının büyümesi bekleniyor
Türkiye’de foreks alanında 1,5-2 milyar dolarlık bir piyasadan söz edildiğine dikkati çeken Kaya, "Bu piyasanın büyümesi bekleniyor. Biz rekabeti severiz. Rekabetin piyasayı, kurumları geliştirdiğini düşünüyoruz" dedi. Düşen komisyon gelirleriyle beraber foreksin biraz daha cazip hale geldiğine işaret eden Kaya, "Biz banka olarak dünya çapında gününe göre 12 ila 20 milyar dolar arasında işlem yapıyoruz. Türkiye’ye ilişkin belli bir hedef koyduk. Şu anda zaten 1,5-2 milyar dolarlık piyasa var. Bu piyasada var olmak istiyoruz" diye konuştu.
Ofis açıldıktan sonra Türkiye’deki işbirliklerinin artacağını düşündüklerini dile getiren Kaya, şu anda Türkiye’de 4-5 bankayla çalıştıklarını söyledi. Burada hisse senedi piyasalarını ilk etapta düşünmediklerinin altını çizen Kaya, bunların birçoğunun teknoloji altyapısıyla alakalı olduğunu belirtti.
Yüzde 30’u TPG Capital’in
Toplantıda verilen bilgiye göre, Danimarka’nın online yatırım ve finansal alım satım kurumlarından Saxo Bank, bireysel ve kurumsal müşterilerine hisse senetleri, vadeli işlemler, türev ve opsiyon piyasalarında alım satım yapma olanağı sunan üç entegre platformuyla 20 ayrı dilde hizmet sunuyor. 2011 yılında yüzde 6 artışla 3,53 milyar Danimarka Kronu faaliyet geliri elde eden Saxo Bank’ın faiz, amortisman ve vergi öncesi gelirleri (EBIDTA) önceki yıla göre yüzde 4 oranında artış göstererek 1,16 milyar Danimarka Kronu oldu. Bankanın 2011 karı ise 618 milyon Danimarka Kronu olarak gerçekleşti.
31 Aralık 2011 itibarıyla bankacılık hizmetlerinden yararlanan mevduatlarla birlikte Saxo Bank’ın elinde tuttuğu karşılıklar yüzde 13 artışla 33,2 milyar Danimarka Kronu düzeyine yükseldi. Saxo Bank, Ağustos 2011’de yatırım firması TPG Capital’in bankanın ana hissedarlarından biri olduğunu duyurdu. Bu durum, Aralık 2011’de resmiyet kazandı ve TPG Capital, Saxo Bank’ın yüzde 30 payını satın almış oldu. Bankanın diğer hissedarları olan kurucular ise büyük payları elinde tutuyor. Lars Seier Christensen Holding A/S ve Fournais Holding A/S ayrı ayrı yüzde 29,95 paylarla yönetimde etkin konumda bulunuyorlar. Geri kalan hisseler ise bankanın mevcut ve eski çalışanları arasında dağılıyor.

Haber Haynağı:http://www.dunya.com


İşlemler

Information

Bir cevap

31 03 2013
Mustafa

KADİKÖY-PENDİK MİNUBUS YOLUNDA. 320MT DEPO,160MT DUZ GİRİS DUKKAN, 160MT ASMA KAT TOPLAMDA 3 KAT DEPOLU DÜKKAN, 4 NORMAL KAT 160MT, 50MT TERAS VE İKİ ODA 60MT TAMAMI 1300MT OLAN MİNUBUS YOLUNDAKİ KOMPLE İŞHANIMIZIN TAMAMINI SATIYORUZ. YENİ YAPILACAK İBB MALTEPE SOSYALTESİSLER, OYUN,EGLENCE VE KÜLTÜR KOMPLEKSİNE KÜÇÜKYALI KISMINA 500MT UZAKLIKTADIR. (GOOGLE ARAMA YAPIN GEREKLİ BİLGİLER BURDA YER ALMAKTADIR.) MALTEPE VE BOSTANCI SEMTİNİN TAM ORTASINDA MİNUBUS YOLU BAGDAT CADDESİNDE KÜÇÜKYALI ALTINTEPE MAHALLESİNDE

Yorum bırakın