Türk bankaları Mısır’da fırsat arıyor

24 08 2010

Salaheldin, ticaretin kolaylaşması için bankaların karşılıklı olarak faaliyet göstermesini istediklerini söyledi

Mısır’ın Ankara Büyükelçisi Abderrahman Salaheldin, Türkiye ve Mısır’ın birbirleri için yatırım potansiyeli taşıdığını belirterek, bazı Türk bankalarının misir Mısır’da banka satın alma ya da şube-ofis açma olasılıklarını araştırdıklarını söyledi.

Salaheldin, İş Bankası’nın Mısır’da bir temsilcilik açtığını hatırlatarak, başka bankaların da banka satın alma ya da şube açma olasılığını araştırdıklarını söyledi, ama banka adı vermedi. Salaheldin, işadamlarının işlerinin kolaylaşması için bankaların karşılıklı olarak faaliyet göstermesini istediklerini söyledi.

VİZE KOLAYLIĞI VAR
Salaheldin, İş Bankası’nın Mısır’da bir temsilcilik açtığına dikkat çekerek, ‘Bazı başka bankalar da Mısır’da banka satın alma ya da yeni bankalar açma olasılığını araştırıyorlar’ diye konuştu ancak banka adı vermedi. İş Bankası temsilciliği Mısır, Kahire’de, 21 Haziran’da faaliyete başlamıştı. Mısır işadamlarının Türkiye’deki yatırım olanakları ile ilgilendiğini belirten Salaheldin, bunu geliştirmek için önümüzdeki kış Mısır’da bir Türk-Arap yatırım forumu düzenlenmesini önerdiklerini söyledi ve Türkiye ile Mısır arasındaki ticareti geliştirmek için bazı vize kolaylıkları üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Salaheldin, ‘Bu uygulamayla işadamlarınızın alacağı tek bir vize uzun dönemli ve çok girişli olacak. Bu sadece işadamları ile de sınırlı olmayacak. Gazeteciler, yazarlar ve sanatçılar da bu vizeden yararlanabilecek. Bu uygulama için belgeler hazır, ilk üst düzey ziyaret sırasında imzalanacak’ dedi.


İşlemler

Information

Yorum bırakın